klt Viszont a monitorokban lévő pici hangszórók olyan gyíkfing kategóriájúak, hogy a legolcsóbb 500FT-os PC hangszórók is jobban szólnak.
Ez igaz, de ha ugyanannyi az a kijelző, ami digitális videokimenetről hangot is le tud játszani, mint ami nem, akkor érdemes mégis az ezzel a funkcióval is rendelkezőt választani.
Mivel Gyulának a régi konfigurációban a monitorja is analóg, lehet, hogy a hangot is analóg hangeszközön szólaltatja meg. Nem tudjuk, van-e olyan az ajándékgépen, él-e. Átmenetileg a van bármilyen hang sokkal jobb, mint a nincs semmilyen.
USB-s hangszóróból egy ilyenem van: Logitech S150 2.0
Nekem arra, hogy BBC4-en hallgassam az angol karattyolást megfelel, pici, úgyhogy könnyen vihetem bárhová és vannak rajta kezelőgombok, abból főleg a némítást szoktam nagyon gyorsan aktiválni-feloldani, ha kell.
(Van még egy analóg fülhallgatóm arra az esetre, hogyha [csak] analóg hangkimenettel rendelkező gépen kell a lejátszott hang meglétét tesztelni.)
A picit minőségibb hanglejátszás felé mozogva:
Abban megegyeztünk, hogy tv-jé jobb, mint a monitoré.
Nekem a valamire való hangszóróim még mind analógok. A „nagygépen” van ilyen kimenet az alaplapon, de alapból ki volt kapcsolva a BIOS-ban, a videokártyáé élt.
Ha a jézuskás gépen nincs analóg hangkimenet, de Gyulának analóg hangrendszere van, akkor megoldás lehet akár egy mindkettőnknél már bevált USB-s Linux alatt Plug&Play működő LogiLink hangkártya is.
Szerintem a legjobb minőségű hangot én a fül- és fejhallgatóimmal tudom lejátszani, azok ma már mind Bluetooth-osak. Ha nincs is a most kapott gépen BT adapter (nem tudjuk ezt sem), egy USB-s akkor se jelentős összeg.
A kevés konkrétum miatt egyelőre sok az eshetőség, majd Gyula szűkíti a kört, ha akarja.
Ő tudja vagy tudhatja, milyen hardverelemei vannak.
Szerk: Olyan lassan írtam, hogy közben érkezett is tőle hsz.