is csuhas32 Valahogy azt érzem hegylakó effektus az elfogadott álláspont nálad. Márminthogy "csak egy lehet"
Nem tisztem magam megítélni, de volt amikor annyira windowsos voltam, mint most linuxos és akkor is csak úgy kíváncsiságból telepítettem mellé a Linuxot, aztán lett, ami lett.
Én azt gondolom, hogy ma is használnék bármikor például a munkában Windowst vagy IoS-t, ha úgy hozná az élet.
Hozzám és a jelenlegi felhasználási igényeimhez és szokásaimhoz számítógépen a Linux illik a legjobban, de manapság is használok például androidos eszközöket is.
(Van egy viszonylag nagyobb asztali gépem. Ezen mindent el tudok végezni egyetlen rendszert indítva, amit én számítógépről szoktam vagy mostani tudásom szerint szeretnék csinálni.
De van egy MiniPC-m is, ezen el tudok inzézni egyetlen bootolással, mindent amit a mindennapokban szoktam, szóval ez megy többet.
Van egy androidos telóm is, hiszen a számítógépeim helyhez kötöttek.
Van két gyenge androidos telefonom kizárólag háttérrádiózás biztosítására használva, ezek is sokat mennek.
Megvan még a korábbi MiniPC-m, Xubuntu 22.04-gyel, talán jó lenne még mondjuk homeoffice-os gépnek, de biztos nem a benne lévő 4 GB RAM-mal. Bővíteni csak úgy lehezne, ha kicserélném egy 8 GB-osra, és még az is lehet, hogy nem csak a RAM a gyenge keresztmetszett, de ezt csak akkor tudnám meg, ha rááldozok.
Van egy Xboxom játékra, de már nem játszom, így az el van csomagolva.
Az Android a telefonon sem tökéletes megoldás nekem a rádióhallgatason túl, van amit nem vagy nagyon nehezen tudok rajta megcsinálni, néha alig várom, hogy géphez üljek.
Így nyilván számítógépen se nagyon jönne be nekem egy Android (szerű) rendszer és egy olyan Linux sem ezen a gépen, amin nem megy sem a hang sem a kamera, ez tény.)
Egy olyan Chromebook, ami elég erős és megy rajta minden nekem fontos Linux alól, az tetszene, pláne ha olcsó.
Neked mások a priorításaid, ezért neked megfelel egy Chromebook főként a saját rendszerével használva és néha az Ubuntut indítva olyan funkciók miatt, amit az eredeti rendszer alól nem tudsz megcsinálni. Volt itt már más is, aki inkább a Chromebook-ot sajnálta volna eladni, nagyjából ugyanilyen módon használta, ahogy most te. Nekem ez is rendben van. Szerencsére lehetünk különbözőek.