KiralyMarta
Csak annyit még utólag ide, hogy írtad a GParted ott nyitotta meg a /root/Asztal-nál, vagyis azt kínálta elsődlegesen mentési helyként, de onnan tudtál feljebb lépni oda, ahol a fájlrendszert láttad (vagyis a /-be).
Előfordul, hogy én onnan a /home/csuhas-ba megyek és oda mentem az ilyen fájlt, mert az a könyvtár amúgy a rendszerben az én területem.
Tudom, ilyenkor az a fájl a root tulajdonában lesz, mezei felhasználó minőségemben csak olvashatom, de nekem ott jobban szem előtt van, nem kell keresgélni, másolni, onnan is másolhatom a saját könyvtáramon belül bárhová. Mivel az orrom előtt van, kevésbé feledkezem meg róla és rendszergazdai joggal ugyanúgy tudom törölni, mintha a /root vagy a / alá került volna.
KiralyMarta Azért szeretem a 2 lépcsős mozgatást (másol, töröl) mert megbizonyosodom róla jó-e másolat (az ördög nem alszik, itt mindenki ebből indul ki, és mindenki mást véd)
Ezzel viszont egyetértek, mert láttam már több olyan témát, ahol elakadt a mozgatási kísérlet és nagy ajjaj lett, mert az eredeti helyén állomány már nem volt elérhető, az új helyére meg még nem érkezett meg.
Ha lehet, akkor én is először másolok, aztán amikor ellenőriztem a másolatot, akkor az eredetit törlöm.