klt Még megragadtam a @Htibi varázslatnál, csak egy Synaptic kell hozzá, aztán azon kijelölni mit szeretnél telepíteni, az bejelöli az esetleges függőségeket is.
Fájl-> Csomagletöltő parancsfájl létrehozása
Átviszem a parancsfájlt egy másik (nettel rendelkező) gépre vagy rendszerre és ott letöltöm...
Utána a csomagokat telepítem a kiindulási rendszerre és kész is vagyunk.
Egyébként azt szoktam, hogy elsőre külső SSD-re telepítem a rendszert a célgépen. Ha valami nem kerek, nem tudok internetkapcsolatot létesíteni, akkor átviszem a külső SSD-t mondjuk a MiniPC-re (annak a vezetékes netét és a belső WiFi-jét is kezelte eddig minden), ott bootolom a rendszert, letöltöm és felteszem a systemback.sh-t, csinálok visszaállítási pontot, aztán elkezdek keresgélni, próbálkozni, feltelepíteni ami hiányzik...
Visszaviszem a külső SSD-t a célgépre, ha immár minden kifogástalanul működik (van internetkapcsolat), akkor bootolás live alól és mehet a rendszermásolás a belső lemezre. Ha szanálható a belső lemez, akkor akár az egész belső lemez felülírása dd-vel is szóba jöhet.
Akkor csak egy parancsot kell kiadni, aztán magára lehet hagyni a gépet.
Emlékeim szerint ez is tökéletes megoldás:
Régebben próbáltam azt is, hogy androidos telefont dugtam hozzá egy géphez és kvázi azt használtam WiFi-adapterként. Meglepően jól működött a dolog minden rendszeren, akár WiFi-hálózatra csatlakozva, akár a mobilinternetet használva.
Lépések:
Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez USB-kábellel.
A telefonon menj ide:
Beállítások → Hálózat és internet → Hotspot és internetmegosztás
(gyártótól függően lehet: Kapcsolatok → Mobil hotspot és internetmegosztás).
Kapcsold be az USB-s internetmegosztás opciót.
A számítógép automatikusan felismeri új hálózati kapcsolatként.
Néhány másodperc múlva már a mobilinternetet vagy a WiFi-hálózatot használja.
Szerk:
Most próbáltam ki, mert ezt mindig el is fejtem.
Van egy kis androidos Navon telefonom, legolcsóbb kategória, talán 13.000 volt.
Nincs benne még SIM sem, a WiFi-re csatlakoztatva zsebrádiónak használom.
Lelőttem a laptopon a belső WiFi-adaptert.
Hozzádugtam a kis telefont a laptophoz USB-n, bekapcsoltam a telefonon az internetmegosztást és egyből megjelent egy felcsatlakoztatott vezetékes internethálózat képében a tegnap telepített LMDE-n.
Nem is kell feltétlen USB-s adapter, ha van kéznél telefon és kábel. És közben szól tovább a rádió a kis telefonon. Ez szuper!