KiralyMarta Szerintem az a normálisabb, ha a belső hálózatból elérem, másnak is ez mert senki nem kérdezte, hogy van-e switch. Csak a böngésző volt a kérdés.
Szerintem én azért megpróbáltam ezt az irányt, a „közvetlen” szót még ki is emeltem félkövérrel.
csuhas32 Az biztos, hogy én eddig mindig, ha véletlenül kellett ilyesmit csinálni, és nem volt asztali gép, ami közvetlen rá lett volna madzagolva a szolgáltatói eszközre, akkor „ráültem” a routerre, odavittem a laptopot és kábelen csatlakoztam.
Nem próbáltad ki. Megtette a szolgáltató embere.
Ha jól raktam össze a mozaikokat, akkor a jelenlegi teljes kép:
Nem oly rég új szolgáltatói eszköz került a helyszínre, az jelenleg úgy működik, hogy bármely eszközzel akár vezetékesen, akár vezeték nélkül, de mindenképp közvetlen (más eszköz mint például switch vagy saját router közbeiktatása nélkül) kell csatlakozz hozzá ahhoz hogy piszkálni tudd.
Kérheted a szolgáltatótól hogy állítsák be úgy, hogy neked az megfeleljen vagy akár az új eszköz cseréjét másikra. Aztán majd kiderül, hogy mire van lehetőség, a részükről hajlandóság.
Addig meg marad az, hogy közvetlen csatlakozol, ha piszkálni kell, de talán azt írtad, hogy amúgy azért ez nem gyakori, szóval az is lehet, hogy kibírod azt a néhány alkalmat.