klt De amúgy jó, maradhat így? Én hibát nem érzékelek a működésben, de az nem jelent semmit. Ezt a mintát az AI hozta össze nekem és tudatlanként természetesen mindent elhiszek és egy perc múlva akár ennek az ellenkezőjét is.
Lehet, hogy én hülyítettem meg az AI-t, mert az eredeti ötlet szerint a whoami vagy bármi más kimenetéből szerettem volna meghatározni a felhasználónevet. Agnoxy mintájában kézzel kell megadni a felhasználónevet, na ezt akartam valahogy elkerülni. Egy egyszerű terminálablakban is ott van előttem, nehogy már egy szkript ne tudja ezt valahogy meghatározni és be kelljen gépelnem...
Próbálom begyűjteni a helyes mintákat, de ettől még lehet, hogy amit begyűjtök, nem tökéletes.
Most is van már a szkriptben olyan, hogy a systemback.sh-s részen még adogatja a felhasználó tulajdonában egyesével a fájlokat, a szkript végére meg bekerült egy chown -R $TARGET_USER:$TARGET_USER $USER_HOME szóval azok a korábbi sorok, melyek egyesével adogatnak a felhasználó tulajdonába dolgokat, most már eléggé feleslegesek. Gyermekbetegség. De nem zavar, nem baj, hogy kétszer van átadva, ettől még lefut hiba nélkül, de egy avatott szemű nyilván felszisszen, ha ilyet lát.