a mester Az élet igazsága, hogy mindenki megöregszik. Még legalább 25 évet kívánok. Dr Szöszit és leszármazottait ( forkjait 😂) én kedveltem. Dr Szöszi figyelemre méltó és megkerülhetetlen tagja volt akkoriban a fórumnak. Napi szinten vitt bele életet. A magam részéről sokat tanultam tőle, főleg arról a logikáról hogyan is kell a hibákat keresni. Hogyan lehet szűkíteni a kört, hogy a végén megoldás szülessen. Egy rövid parancs, aminek a kimenete fontos információkat adhat. Mennyi sértődés volt abból, mikor odaírta(d) hogy top vagy dmesg. Az elvárt az volt, légyszi nyiss meg egy terminát es írd bele a ..... aztán másold fel ide az eredményt amit kaptál. Ő nem tett ennyi cukrot a kávéba. Ott volt a dupla presszó, aztán ha iszod ok, ha nem ízlik mert keserű az is jó. Nekem tetszett, mikor sokáig nem volt valaki hajlandó megmutatni az eredményt és szólt neki: "Te, húzódj egy kicsit odébb, nem látom a monitorodat!" Aki akarta értette, aki nem, az meg már fel is háborodott. Egyébként én kicsit kiváltságosnak éreztem magam, valahogy nekem mindig segítőkész volt, és sosem szúrt oda. Egyszer hülye dolgokat kezdett csinálni a routerem. Nem lehetett egy csomó oldalt lehozni, főleg ami a google alá tartozott. Gondoltam csak van valami megoldás , feltettem a kérdést, de nem sikerült megoldást találni. Vettem egy másik routert. Ugyan olyant, hiszen azt ismertem, addig jó volt, egyedi hibának gondoltam. Összeraktam, az eredmény ugyan az, azok az oldalak nem jöttek az új routeren sem. Megint kérdés a fórumon. Ő elmondhatta volna, hogy ilyen hülye sincs több, miért vettem ugyan azt. Ehelyett annyit írt, hogy: " Ez valami perverzió nálad, hogy megint ilyent vettél?" Igaza volt, ebben minden benne volt. Vigyorogtam egyet, aztán vettem egy Cisco routert, soha többet nem volt vele gondom. De ma is hálás vagyok azért a szemléletért amit láthattam. Igaz, hogy "csak a műegyetemet végezte el, mert igazit nem tudott volna" 🤣 (ő írta) de mélyen meghajolok a tudása előtt. Akár a Linux kezelését, akár a 3D nyomtatását, akár az elektronikai tudását olvastam. Illetve mikor a szőrös szív ellágyult és azt a számítógépet elfuvarozta.