Szervusztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, a Memtest (ubuntu live cd memória tesztje) értékeinek értelmezésében.
Nézegettem egy leírást, hogy miket lehet mérni az Mtesttel, s mivel szeretnék ramot bővíteni, s azt a tanácsot kaptam, hogy ezt futtassam le a ram beszerelése után jó lenne tudni hogy miket ír ez az okosság a monitorra.
Az első képen amikor elindítottam egy csomó szám és furcsaérték jött elő.
- Miért lehet, hogy a settings sorban a ramot 150Mhz alattinak érzékeli, amikor az OS 533-asnak látja? Lehet hogy ennyire lassu az alaplap, hogy csak töredékéven tud "rezegni" ?
- A singe chanel azt jelenti ugye, hogy csak 1 memória van benne (fizikailag 1db, tehát nem két 256-os duálba)?
- A 64 bites sebesség az az egész rendszerre vonatkozhat? vagy csak a memória képes erre? (honnét lehet ezt megtudni, hogy proci-alaplap bírja-e?) Ha az egész bírja a 64bitet, akkor megérné feltenni a 64-es ubit? (csak sebességében több, vagy más különbség is van??? Anno win-en hallottam, hogy driverek nem futnak 64 alatt, hogy sok progi egyáltalán nem hajlandó menni...)
- Az alsó "output" sorban mit jelent a ECC-mód???
- Ha új kártyát teszek bele, melyik tesztet érdemes futtatni? MI az ami már "rossz"-nak számít? Honnét lehet látni, hogy a két memória nem szereti egymást- nem kompatibilis? (ha nem indul el az persze elég egyértelmű... de lehet olyan, hogy a szervizben 1 órát tesztelem, majd egy hét múlva "elfüstöl" mert nem egymás mellé 'teremtették' őket? )
Segítségeteket előre is köszönöm!