Kis millio talalat van ilyen cimszavakkal csak epp nem sikerult kiszedjek semmit belolluk... teny hogy szuksegem van a helyesírásellenőrzésre de kapom hol lehet allitgatni. HH 8.04-et hasznalok es picit "hibrid" nyelvhasznalattal tehat egy resze magyar a tobbi meg angol... nem is az a gond h angol hanem az h a helyesírásellenőrzés angol nyelvre tortenik... nezelodtem a System/Administration/Nyelvi támogatás ban de nem nem igazan bukantam ra... kulonbozo oldalakon "grammar check plugin"t emlegetnek h ezt kell telepiteni... a magyar csomag hol erheto el??? vagy milyen parancsal telepitheto...

Csak tipp, de az aspell illetve a megfelelő nyelvi csomagok (pl. aspell-hu), illetve a Gnome környezetre való tekintettel a libgtkspell0 csomag telepítése segíthet a dolgon.

Azt elárulnád, hogy miért "hibrid" a rendszer? A nyelvi támogatásnál állítsd be a magyart, letölti a szükséges fájlokat, és csodák csodája a helyesírás ellenőrző is magyar lesz. Nem kell semmiféle plugin.

Én ezt úgy oldottam meg (mert net nélkül telepítettem az ubit) hogy kipipáltam a nyelveknék a magyart és leszedte a csomagokat és minden ment szépen magyarul (a helyesírásellenőrző is).

karmesternem a rendszer hibrid hanem a nyelvhasznalat... mikor telepitettem mar akkor a magyart raktam be alapertelmezetnek, kulonosebben nem zavar h felemas nyelvet hasznal... de ha az segit am legyen meg egyszer kipipalom :)

de ha mondjuk tobb csomagot szeretnek telepiteni??? akkor mi a megoldas? az egesz rendszer nyelvet valtoztatnom kell a helyesírásellenőrzés miatt??? vagy csak telepitem es majd allitgathatom kullon kullon a helyesírásellenőrzés-t...

Fram3Ezt én nemtudom, de ha nem zavar megkérdem , miért akarsz egyszerre több nyelvet használni?

csabiksPl Pidgin, chat, vagy mint ez a forum is... nem artana a javitas es mivel Romaniaban lakom nem csak magyar nyelvet kell hasznalnom, h ervenyesuljek, de sokszor megfordulok angol forumokon is... ezert gondoltam...

Fram3Pidginre pl van egy plugin, ami ellenőrzi (fejből most nem tudom a nevét, de azt hiszem a plugin pack-ban benne van) annak pl. pont azok a csomagok kellenek, amiket már írtam, azaz aspell, aspell-hu, meg amilyen nyelvet még használsz, pl aspell-en, stb, ill. gtkspell. Nekem ezekkel megy az ellenőrzés. Ha xchat irc klienst használsz az is ezeket fogja használni.

Fram3Külön-külön nyelvek telepíthetőek kizárólag helyesírásellenőrzőnek _______ warp

Köszönöm a tanácsokat... rejtélyes módon tényleg magyar lett az ellenőrzés... de továbbra is "hibrid" a nyelvhasználat... :D

Aham aham csak az a gond h a Pidgin még mindig csak angolul tud... :(

Kell lennie egy Switch Spell pluginnak benne, ami ha aktív, az egyes társalgások ablakában meg tudod változtatni a helyesítás ellenőrzés nyelvét. A plugin packban legalábbis benne van: Pidgin Plugin Pack, a 47. a pluginek listájában.

Ennyivel később: 19 nap

Meouwna nyelveknél nem kell szívni akkor amikor DVD-s telepítőt használsz. Csak itt meg felraka az összes nyelvet. Kedves ubuntu írnokok! Kellene a telepítőbe egy kis ablak ahonnan ki lehet választani miylen nyelveket tegyen fel, mert az összes nyelvet feltenni FELESLEGES. Csak tovább tart a telepítés meg utána szvhatok azzal hogy letörölgetem az összeset.

Hypercube Egy kérdésem lenne, az aspellnél milyen parancsot használjak az aspell-hu csomagra átálláshoz? DVD verziót tettem fel, az felnyomta az összes nyelvi csomagot és most nem tudo mráállítani magyarra. köszi!

Ennyivel később: 13 nap

Pont ezzel szívok... Ez az üszkös Firefox nem hajlandó a saját nyamvadt nevén (és az "a" szón) kívül semmit elfogadni. Geditben ha automatára állítom, alapból magyar. Hát persze, mivel csak kipipáltam a globál nyelveknél a magyart... Nézzük, about:config. Óvatos leszek, megígérem :) Írok: lang, mondja: intl.accept_languages hu-hu, hu, en-us, en. Írok spel, spellchecker.dictionary;en-US Háhá, rávezettem magam :) Köszi srácok :D Megyek újraindítani Firefoxrókát..

Ennyivel később: 14 év