Sziasztok, nem feltétlenül biztos, hogy ide tartozik, de talán tudtok segíteni. Szeretném az utolsó Ubuntu-t telepíteni (8.04.1) egy 99-es gyártmányú IBM Thinkpad 570 laptopra. Egy szem floppymeghajtója van és egy USB 1.1 kapuja. Optikai nincs. Utolsó BIOS van rajta (99/11). USB-ről nem bootol. Kaptam kölcsön egy USB-re köthető külső cd-olvasót és van pendrive-om is. El lehet-e érni ezt az eszközt valamilyen módon, hogy onnan tudjak telepíteni? SmartBootManager-t próbáltam, ő nem látja az USB-t. Az UBUNTU fórumokon a Debianhoz adott(?) telepítőlemezeket ajánlják UBUNTU-hoz is (boot.img, cd-drivers.img, net-drivers.img, root.img), amiken végig is tudok menni (igaz, csak Debian forrásokat kínál fel, ez is kérdés...), de ott már a céges tűzfal nem enged ki (W2K3, MS ISA proxy). A szintaktika elméletileg ez: http://user:pass@proxy:port/
Bármilyen megoldás érdekelne, leginkább az, ha hozzá tudnék férni az usb-s cd-hez. Konfig: P2-350MHz, 384MB RAM, 80GB HDD, 14". A HDD teljesen szűz. Szeretem, ragaszkodok hozzá, az előző 4GB-os hdd-n w2k volt, de olyan jó lenne ezzel a rendszerrel megismerkedni, mivel a cégnél wxp-t használunk.
Tehát egy boot floppy lenne jó, amivel hozzáférhetek és el tudom indítani az USB-s eszközről a telepítőt, vagy olyan floppys megoldás, amivel át tudok menni az ISA proxyn (és internetről telepíteni, esetleg asztali gépemre (wxp) felmásolva a telepítőt s onnan hozzáférni).
Örömmel veszek bármilyen segítséget!
Üdv,
Gábor