Moloch Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, és kerestem de sehol nem találtam ilyet, hogy van egy hanns-g hi221d monitorom. Mikor az os betölt olyan mintha látnám crt-n a képfrissítést! Tudom h baromságnak tunik de tényleg ugy néz ki és már nem tudok mire gondolni! Ez nem egyedi hiba mert linux és windows:P platformon is ugyan ez van! Valakinek valami otlet?
Saboteur777 Szerintem nézd meg (ha van beépített OSD a monitorban), hogy mennyin megy. Ha nagyon alacsonyan, akkor azon lehet segíteni szoftveresen, de ha normális értékeken megy, és úgy látod, akkor lehet, hogy monitorgond.
Moloch Saboteur777Megnéztem OSD h position 50 OSD v position 50 OSD time out 20 ezekt találtam de igazábol nem nagyon vágom h mi lenne az optimális:X monitorokkal még nem nagyon foglalkoztam és igazábol ez az elso lcd-m!
warp MolochRendszer > Beállítások > Képernyő felbontása, nézd meg miket kínál fel frissítési frekvenciának és állítsd a legkedvezőbbre (gyár által javasoltra! Ugye tudod, hogy a legjobb képet a maximális felbontásnál adja?) Nekem Hanns-G HQ191D-m van, tökéletesen működik. ui.: amiket megnéztél az a kép vízszintes és függőleges helyzete és hogy mennyi ideig látható ez a kiírás ;-) Ha megnyomod az "M" gombot a monitoron, akkor az ablak alján láthatók a frissítési frekvenciák és a felbontás értéke! _______ warp
zsolnaigabesz warpIgaz nekem ASUS VW193D van... :) Ott is meg lehet nézni ezeket az adatokat... Nálam ezeket írja: VGA 1440x900 55KHz 59Hz VW193D
warp MolochCsak azért, hogy a dolog körbeérjen jegyzem meg: a videokártya is játszik abban, hogy mit produkálhat a monitor :-) Az Ubuntuban megnézted, hogy mit ír ki? (Tudod: Rendszer > Beállítások > Képernyő felbontása ?) _______ warp
zsolnaigabesz MolochEsetleg még lehet a vga-n kívül a monitorhoz csatlakozó D-SUB / DVI kábel is! Nem jól van leárnyékolva... mozgasd meg és ha jobb lesz a kép akkor cseréld le a kábelt! Ha nem ezzel van a gond akkor vagy a VGA vagy a Monitor! :(
Moloch zsolnaigabeszokok megnézem és koszi amugy ja megnéztem és folyamatosan 59hz-t ir ki holot átírom az xconfigo-t és sudo-val tehát el is mentem!