Hypercube Hellósztok. Egy kis sehítség kéne azoktól akik ügyesen tudják használni a terminál adta lehetőségeket. Ami érdekel: - CD tálca kinyitása becsukása. - Képernyőzárolás. - A gépen lévő összes felhasználó kijelentkeztetése, kivéve root. - A grafikus felületen éppen futó programok kezelése.
Hypercube Megtaláltam a CD meghajtóra vonatkozó parancsokat: -Eject cd using device name: # eject /dev/cdrom OR Eject cd using mount point # eject /mnt/cdrom/ To close tray type command: # eject -t /mnt/cdrom/
jthunter Üdv! A CD-tálcára talán ez megoldást jelenthet: http://leapster.org/linux/cdrom/ Bár igaz ez csak forráskód, de könnyen lehet binárist fabrikálni belőle. (próbáltam, biztos működik) (bocs, már látom van jobb megoldáod)
Hypercube jthunterA futó programok lenen már csak nagy probléma. esetleg nem tudja valaki hogy ezt melyik rendszeradminisztrációs program végzi?
stage Hypercubeps -sel lehet a futó programokat kilistázni, killel pedig kigyilkolászni őket. A felhasználók kilökésére talán a logout parancs szolgál, de nem tudom hogy ez használható-e más felhasználók kilökésére -> man :-)
Hypercube decoatiA grafikus felületen futtatott programokat még mindíg nem tudom kilistázni a ps sem működik, ez csak az ssh ablakban futó programokat listázza ki...