Szerintem több női felhasználó lenne, ha a Hegyalja Fesztiválos tapasztalatokból kiindulva más rendezvényekre is el tudnánk jutni.
Sok nő a hozzájuk nem túl közel álló témákra ezt mondja: "Hát én ebből semmit nem értek, hülye vagyok ehhez", pedig ha valaki türelmesen el tudná magyarazni a dolgokat, lehet kedvet kapnának hozzá.
A húgomat nem lehetne rászoktatni a linux használatára, mert ha valami egy kicsit is más, mint ahogy ő megszokta, akkor bajok vannak. Én kde-t használok, bal alsó sarokban ott a kde menü ikonja, pont mint windows alatt a start menü, de ha nem szólok neki, hogy az olyan mint a start menü, akkor magától nem találja meg. Amikor linux fut a gépen, és ő leül elé netezni, már tud magának böngészőt találni, régebben meg kiakadt azon, hogy nem találja az internet exploret. Amikor húgom azt mondja, kell neki a windows, akkor ő ezalatt azt érti, hogy msn-ezni akar, hiába mondtam neki, hogy ezt milyen egyszerű módon lehet megoldani linux alatt, ez őt nem érdekli. És még lehetne mondani 1-2 ilyen példát.
Ha egy programnak más az ikonja és más a neve, akkor ott már megáll a tudomány. Igazából nem strapálom magam, hogy átszoktassam őt, mert reménytelen eset.
Ha az általános iskolákban és a gimnáziumokban nem lopott windows-on tanítanának, hanem szabad szoftvereken, jobb volna a helyzet. Ilyen korban fogékony az ember sok dologra, aztán ha az embernek ilyenkor kialakul valami becsípődése, hogy valamit csak egy módon lehet megoldani, akkor azon utólag nem nagyon lehet változatni, ez nem csak nőkre igaz, hanem mindenkire.