Sziasztok!
A címben említett gépre próbálom feltenni már a sokadik Linuxot. Előbb sima Ubuntuval próbálkoztam, mivel használtam már, közel 1 évig asztali gépen. Lassú volt, és volt, hogy el sem indult. Suse 11 előtti verzióit is próbáltam, ott a videókártyával volt gondom, amire találtam megoldást, de még sem lett tökéletes. Tegnap leszedtem, majd feltelepítettem a 8.04-es Kubuntut, amit sikerült elindítanom. APCI-t kikapcsoltam, telepítettem. Minden indításnál szerkeszteni kell a kernelt, majd bebootolni (nem nagyon értek hozzá:)) kényelmetlen, minden indításnál szerkeszteni, de mivel 1 perc, nem okoz gondot, a legnagyobb problémám nem ez.
Szóval telepítettem, sikerült elindítani. Tetszik a felület, szép, használható. Vodafone Mobil internetet használok Huawei e220 modemmel. 1000 Leírást találtam, többé kevésbé egyszerűeket. Problémám egy lenne, hogy az előzőleg használt Linuxokkal ellentétben, nem tudtam root felhasználóként belépni, így nem tudtam szerkeszteni, nem tudtam átírni azokat a file-okat, amiket a leírások szerint át kell. Kerestem erről leírást, de nem nagyon találtam, ezért kérném a segítségeteket.
Ha lenne néhány rendes ember, aki elmagyarázná, egy szinte kezdő linuxosnak, hogyan állítsa be a modemet, hogyan lépjen be root felhasználóként és hogyan kapcsolja ki az APCI-t teljesen (ne kelljen minden indításnál szórakozni vele) az írja le nekem legyen szíves, megköszönöm.