Nem talalok olyan IM-et, ami megfelelne nekem. Szuksegem lenne legalabb az MSN, ICQ es IRC protokolokra (a google talk es myspaceim sem lenne rossz, de ezek nem szamitanak annyira), es nem vetnem meg ha ezekbe a halozatokba tobbszorosen is be tudnek jelentkezni (skizo style). Tudom, eddig Pidgin. De a pidgin ezen szolgaltatasokat nem tudja kihasznalni. Ha jol tudom, nics webcam, mikrofon, offline uzenetek kuldese(ebben nem vagyok biztos). Bar ezeket es masokat az aMSN amennyire tudom megold, de csak msn-ben. Szeretnek talalni valamit, ami meguti legalabb a Trillian Pro szintjet, ill. ami minel effektivebben kihasznalja a fent emlitett halozatokat. Forumokban ilyen jellegu kerdesek nagyon ritkak (vagy a Pidgin funkcioit, vagy az aMSN-et keresik, ahogy latom, de nem egyutt). Nem artana az sem, ha lenne bele RSS plugin,IMHO messengerbebe integralva van a helye.
Tovabbi kerdesem, mit tegyek a Thunderbirddel (meg az IM-ekkel is) ubuntuban, hogy fusson, de ne foglalja el a talca harmadat... vmi olyasmi mint a windowsban a jobb also sarokban... Talan ha azt a masik asztalfeluleten nyitom meg, de akkor nem latom a figyelmezteteseket talan sem az IM-bol, sem ThunderBirdbol, meg szerintem van ennel elegansabb, alkalmasabb megoldas is.
Es meg egy kis kerdes: a thunderbirdet (es alkalmazasokat altalaban) hogyan allitsam be alapertelmezettkent (nehany alk. ezt felkinalja, de nem az osszes).