Sziasztok.
Pár napja nem tudok frissíteni a rendszerem mert:
"Hiba történt
A következő részletek ismertek:
E: python2.5-minimal: post-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépett"
részletek:
debconf: Perl may be unconfigured (Can't locate strict.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.8 /usr/local/share/perl/5.8.8 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at (eval 1) line 2.
BEGIN failed--compilation aborted at (eval 1) line 2.
) -- aborting
Beállítás: python2.5-minimal (2.5.2-2ubuntu4.1) ...
Can't locate strict.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.8 /usr/local/share/perl/5.8.8 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at /usr/sbin/update-binfmts line 20.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/sbin/update-binfmts line 20.
dpkg: hibás feldolgozás: python2.5-minimal (--configure):
post-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
python2.5-minimal
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Egy csomag telepítése meghiúsult. Kísérlet a helyreállításra:
Beállítás: konsole (4:3.5.9-0ubuntu7.3) ...
Can't locate strict.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.8 /usr/local/share/perl/5.8.8 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at /usr/sbin/update-alternatives line 3.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/sbin/update-alternatives line 3.
dpkg: hibás feldolgozás: konsole (--configure):
Beállítás: procps (1:3.2.7-5ubuntu3) ...
Can't locate strict.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.8 /usr/local/share/perl/5.8.8 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at /usr/sbin/update-alternatives line 3.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/sbin/update-alternatives line 3.
dpkg: hibás feldolgozás: procps (--configure):
Beállítás: python2.5-minimal (2.5.2-2ubuntu4.1) ...
Can't locate strict.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.8 /usr/local/share/perl/5.8.8 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at /usr/sbin/update-binfmts line 20.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/sbin/update-binfmts line 20.
dpkg: hibás feldolgozás: python2.5-minimal (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: python2.5:
python2.5 függőségek: python2.5-minimal (= 2.5.2-2ubuntu4.1); ám:
python2.5-minimal csomag még beállítatlan.
dpkg: hibás feldolgozás: python2.5 (--configure):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Beállítás: ufw (0.16.2.3) ...
python2.5-minimal csomagot próbáltam kézzel is frissíteni de ugyancsak ezzel a hibával kilépett.
Van egy olyan érzésem hogy egy nagy takarítás során "véletlenül" törölhetem egy-két olyan mappát amit most hiányol... (Időnként törlöm azokat a programoknak a mappáit amit már korábban töröltem csomagkezelőből. Valószínűleg tartom hogy vagy a Python egyik mappáját, vagy egyik függősségének a mappáját törölhettem tévedésből.)
Kérlek segítsetek mert tanácstalan vagyok hogy mit tehetnék.
Előre is köszönöm a válaszokat.