Szerintem a felhasznalok 99%-a nem akar torolgetni a geperol olyan dolgokat amit a root odaalmodott, es szerintem te se akarj!
Amiota teljes idoben Ubuntut hasznalok, azota nemis hianyzik a 100%ban rendszergazdasag. Sajnos az M$ szamlajara tudom azt felirni, hogy sokan admin fiokot hoznak letre maguknak Windowsban. Nincs kiforrott felulet (legalabbis XPben, Vistaval mar lehet mas a helyzet), es ezekutan eleg nyilvanvalo, hogy a userek nagytobbsege az akar lenni Ubuntu, vagy mas Linux disztribucio felett.
Amugy meg, hogy valaszoljak is a kerdesedre: a GNOME-ot sima userkent is teljes jogkorrel hasznalod! :) Nem hiszem, hogy a HOME konyvtaron kivul van egy usernak valami doksija, vagy egyaltalan jogosultsaga modositashoz/torleshez. Es ez igy van jol! Lassan 15 eves informatikai palyafutasom soran sokminden csunyat lattam, (nem tulzok) 99%-anal az volt a gaz, hogy rendszergazdakent hasznaltak a gepet. Azt varom mar nagyon, hogy az ismeroseim tobbsege azert hivjon fel, hogy nagyon jol mukodik neki a gepe, es frissiteni kene a Linux disztribuciojat, mert azt hallotta kijott egy uj verzio! :D Eleg utopisztikusan hangzik...
Bocs ha OFF-ra sikerult a valaszom... (: