Hypercube Hellósztok. LEnne egy olan problémám amire sajnos csak most figyeltem fel. A winyómat valami mindeíg küszteti. a HDD ledem másodpercenként kb 3-t villan. a winyó nem kerreg nem kattog, a rendszer megy rendesen. Szeritnetek mit csinál iylenkor a jómdár? már vagy 3 napja csinálja és sszúrja a szemem... nincs erre valami HDD monitor vagy ilyesmi?
Hypercube Elkezdtem lebontani a rendszerem, papír alapú naplózással. előszőr próbáltam leállítani minden olan folyamatot ami egy kicsi CPU-t is használ (kivéve nautilus és társai, ami az alaprendszer működéséhez fontos. Semmi eredmény. Aztán megnéztem az indítást Alt F2-vel. Találtam egy sort: Mysql server Start. És innen kezdődött a ledvillogtatás. míg nem kiderült hogy a MythTV-t telepítettem mert azt mondták nagyon jó médiacenter. eddig még egyszer sem kapcsoltam be csak kíváncsiságból feltettem. És őneki kellett a MYsql olyan nagyon.letöröltem mind a Mysql servert és a MYthTV-t. Most már kussba van a HDD ledem. Vajon miért kergült meg egy Mysql-től vagy egy MythTV től? Tracker-em nincs....
kotizoli HypercubeKöszi a megoldást! Dettó ez volt a problémám. Már N-drew-t zaklattam a témával. Kicsit nehéz volt a blogra rátalálni a sajátos szóhasználatod miatt de az a lényeg, hogy itt mindenre talál az ember megoldást, választ, ötletet. Köszönet a közösségnek és az oldal fenntartóinak!
MiZY Nekem K3bvel torteno DVD iras utan csinalja azt neha, hogy majdnem folyamatosan vilagit a HDD LED. Ilyenkor se irni, se olvasni nem lehet DVDket, mert a meghajtot nem ismeri a rendszer. Monjuk neked mas volt a problemad, ahogy latom. :)
Vak-Ond kopibagolyBár már a topiknyitó probléma okára fény derült, de... Szerintem inkább olyan programra lenne szükség, ami monitorozza a hdd műveleteket azaz, hogy éppen milyen file-t ír/olvas? Ilyesmi nekem is jól jött volna párszor, de nem találtam. (lsof-en kívül)