Hasonló a kérdésem.
kaptam pár napja egy Laptoppot, Portocom FreeStyle (2002/2003. 1,7 Celeron, 386MB Ram, 10 Gb HDD).
Live CD-n a Xubuntu elindult, minden müködött izibe, de a videókártyában a színmegjelnítések nem jók, gyanúsan csak 256 szín adott, holott az XP simán 32 bites.
Semmi Driver CD-t nem kaptam hozzá és bár az XP SiS 650-nek ismeri fel, szerintem bibi van, mert van külön TV és külső monior kimenet, holott a beállításokban fel se ajánlja, hogy 2. monitor vagy ilyenek.
Valaki esetleg tudja, hogy ez a már megszűnt gyártó driver kereséséhez milyen paraméterek alapján keressek?
Más:
A fejlesztőknek üzenem, hogy van egy másik észrevételem, melyet a következő Ubuntu változatoknál nem árt kijavítani:
AlbaComp Activa asztali gépem van (2007 szeptemberi), sok önkormányzatnak, iskolának, intézménynek, mint kormányzati beszállító ilyen számítógépet szállítottak, ezért javaslom odafigyelni.
MSI PM9M-V alaplap, amely a VIA P4M900 / VIA VT8237A Chipjeit használja. Alaplapra van integrálva minden.
A 7.10-es hiba nélkül kezeli a monitorvezérlőt, a 8.04 nem. Zizis képet ad, elcsúsztatja 30/70 arányban és villámos. Akár Live CD-ről indítom a gépet, akár feltelepítem. 7.10 jó, 8.04 nem. Beteszek majd egy linket, ha sikerül feltennem a képet róla, mert lefényképeztem annó.
Bár sikerült egy másik gépen letöltenem a jó videóvezérlőt, és utána feltelepíteni erre, de egy kezdő-barátkozónak ez piszkosul elveszi a kedvét, hogy XP és Vistát gond nélkül telepíti, de Ubuntut nem. Megjegyzem, az AlbaComp az UHU Linuxot adta vele, de az alapból nem kezeli a szélesvásznú monitorvezérlőket. A hangvezérlője se működik rózsásan, mivel túl halk és háttérzaj hallatszódik.