fpaliNem tudom, hogy kiderült e egyértelműen ez a magyar nyelvűség kérdése, ezért írom le én is:
1. beteszed a telepítő CD-t, és bootolsz róla. Kiválasztod a magyar nyelvet, ekkor csak telepítés ( ! ) nyelve lesz magyar.
2. "Elindítod az Ubuntu kipróbálása a rendszer módosítása nélkül-t", ez a legfelső a menüből.
3. Ekkor Live indul el az Ubuntu. Itt kellene, hogy beállítsd az internetet. Ha meg van az internet akkor mehet a telepítés. (bal oldalon a telepítés v. install ikon, arra kell kattintani) Nekem soha semmit nem kellett állítani az internettel, mindig "magától" volt, valószínűleg Neked is így lesz. Persze ha van valami WiFi kód, akkor azt meg kell neki mondani.
Ez az egész azért kell, mert az internetről szedi le a magyar nyelvi csomagokat a rendszerhez.
Ennek a particionálásnak nézz utána, hogy hogy kell, nehogy valami gond legyen.
Fontos még, hogy ext3 fájlrendszert használ az Ubi, az XP pedig NTFS-t. Így neked a másik vinyód, amit meg akarsz hagyni, NTFS marad. Többnyire nincs ezzel gond, kezeli azt is, de ha csak Ubuntud lesz, majd át kellene alakítani azt is ext3-ra. (Addig meg mondjuk egy külső vinyóra kirakod a cuccot.)
És igen, ha nem tetszik (ez nem valószínű), akkor vissza tudod rakni az XP-t a telepítő CD-jével. + a konfigodon szépen megy az Ubuntu.