Sziasztok
Nagyon kezdőként lenne pár kérdésem.
Mikor a nyelvi támogatást állítottam be az ubuntun, és mielőtt jóváhagytam volna a változtatásokat, az ubi felszólított, hogy indítsam újra a rendszert. Ezt meg is tettem, de előtte nem okéztam le és most minden bejelentkezés után betőltödik a nyelvi támogatás modul, pedig azzal már semmi "dolgom",már beállítottam,de mindig előjön.
Nem lehetne valahogy leállítani? Elég idegesítő, hogy mindig betöltődik.
A másik kérdésem, hogy frissítettem a 7.10-et a 8.04 LTS-re, és észrevettem, hogy a vinyóm szabad helye megint annyival kisebb lett,mint az újabb rendszer és csomagok mérete.
Vagyis, a régi rendszer és csomagok nem törlődnek, írodnak felül az új csomagok frissítésekor? Vagy törölni kell őket manuálisan?
Nem túl nagy a merevlemezem és így hamar tele lesz, ha minden új telepítéskor "hozzácsapodik" az új, és a régiek is megmaradnak. Legalábbis ez van, mert nem szabadul fel 1 árva kilobyt sem,hanem egyre kevesebb lesz.
A következő, hogy van lemeztöredezettség mentesítő az ubuntun?
És végül, ha leállítom az ubuntut, reset gombbal még ki kell kapcsolnom mert nem állítja le a gépet, mint a windows tette.
Valamit be kellene még állítanom?
De ugyanez van az ujraindításnál is.
Nem indítja újra, csak kilép a rendszerből, és megint nekem kell kikapcs és utána be, hogy elinduljon.
Egyedül a felhasználóváltás müxik, ott újraindul és beadja a bejelentkező ablakot.
Ez így elég fapados. Lehet erre megoldást találni?