Virtual dj és ableton live
Ubuntu Studiot használok, ebben (elvben-talán-esetleg-stb.) majdnem minden benne van amit a linux multimédia téren tud nyujtani. Mixelni nem szoktam, inkább magam irok zenéket, de gitáros-szövegmondo lévén ez az egész "profi" digitális zenélés még kicsit idegen számomra. Win-en Mod Plug trackert használtam, de itt végre van minöségibb lehetöség is, amit végre nem kell krekkelni. Bocsi, h nem tudok célprogit mondani, még nem tartok ilyen mélyen :S
NyutkányÉn sem vagyok benne nagyon mélyen de már tudok egy két dolgot (trükköt) ezekhez a progikhoz. De nem tudom hogyha virtualboxon futtatom őket akkor mi lesz az eredmény?... Köszi a segítséget remélem megoldódnak ezek a problémák valahogyan mert látszik hogy fejlődik a Linux csak még nem érte el a megfelelő szintet. üdv david
peetRHát, igen. A zenei dolgok eléggé kimaradtak, vagy nem olyan népszerűek. Adobe Audition-ból, Sibelius-ból lehetne egy hasonló tudású és hasonló kezelésű verzió. Tudom, van Audacity, de az Auditionnak az a marhanagy előnye, hogy space-vel lehet indítani, leállítani a lejátszást onnan, ahova lebököm az egeret. Meg a Cue-lista is nagyon jó, mert pillanatok alatt lehet vele koncertfelvételt, tanszaki koncerteket darabolni. Nem sokat foglalkoztam az Audacityvel, mert a space-s dolog roppantul hiányzik. Az Arduor-t meg nem sikerült beállítanom pik-pakkra, így azt is hagytam. Ha valaki fejlesztő olvassa, akkor igény lenne ilyen dologra. Köszönet: T
sdcazzal nem találkoztam :) igen sajnos ez az egy, amit hátrányként tudnék felhozni a linux ellen. ilyen téren (még?) nincsenek megfelelő szoftverek, bár a windowsnak sem adnék emiatt pluszt, mert ha tehetném Logicot használnék, amit okos módon megvásárolt az Apple és már kizárólag OSX en fut. azért reménykedek, hogy lesz ilyen téren előrelépés linux téren, örülnék egy Fruity (FL Studio) alternatívának, és jobb VSTi-k linuxos verzióinak!
Köszi mindenkinek a hozzászólását. Sajnálom hogy ez a két szoftver nem működik linuxon pedig ezek számomra fontosak. Nem mindig van rá szükségem, de ha mégis akkor telepítsem újra a rendszert? :S Szeretném a Linuxot használni de sajnos még kezdő vagyok hozzá. Köszi mindenkinek még egyszer. üdv: david