kisördögenvy azt csinálja, hogy felismeri a kártyát leszedi a drivert xorgot belövi úgy ahogy, szal megcsinálja a kis dolgát, igaz nem a legjobban mert nállam a glxgears ra 100% proci használtság van szal nem igazán rakja ő fel a drivert csak úgy néz ki, ha másra nem arra jó lesz hogy legalább linuxból látsz valamit. tehát grubnál válaszd a recovery módot aztán rootot, így egy "full screen konzolt" kapsz, tuti :)
Aztán beírod
sudo apt-get install envyng-core envyng-gtk
aztán vagy kell restart vagy nem, ha kell akkor ctrl+alt+del vagy írd be reboot.
restart után írd be
envyng-tx
ha elindul és kapsz egy ablakot ott kiválaszthatod milyen grafikusod van és hogy mit csináljon le kell nyomni azt a számot ami előtte van és enter, asszem 3 és enter, de olvasd el majd írja.
ha nem kapsz semmit, akkor írj csak be
envyng
és majd mutatja milyen fajta van, ne a -gtk használd az grafikus valami tx lesz szerintem rájössz.
ha felrakta a cuccot akkor remélem látni fogsz valamit ubuntuban, próbáld meg te is a glxgears ot mikor már ubuntuba beengedett grafikusan ha neked a 100% proci használtság lesz 60 fps mellett akkor neked sem sikerült rendesen. zavaros a leírás tudom, próbáld meg ha elakadsz megnézem az én gépemen aztán leírom pontosan addig is küszködök a gyári ati driver telepítéssel
garferi tényleg komolyan vegyem ezt? :D tegyem a DVI re a crt? van átalakítóm egy az egyben tudom hogy nem megy, tényleg ez lehet a megoldás kulcsa? :D
a monitor ha nem kap jelet a grafikustól nem írja azt ki hanem csak villog a led, tudom mert most ment tönkre a grafikusom és nem írt ki semmit a monitor csak villogot a led...