Az én régi problémám is hasonló: gyakorlatilag amióta csak Linuxot vallatok, az egér beáll videólejátszás közben. Nemigen találtam megoldást, pedig válogattam a keresőkifejezésekben magyarul és angolul, de hemzsegnek a marhaságok, és egy-két relevánsabb találatban is törött egérkábel vagy merülgető aksi lehet a ludas a hibajelenség alapján.
A pontos hibaleírás: bármivel, ami video felületet használ(hat?), tehát a playerek videóra befogva, videót tartalmazó weboldal nézése oda vezet, hogy ha sokat mozgatom az egeret, leáll, és a gombok sem működnek. Vicces módon audiocd-grabbelésnél is jobb békénhagyni kispatkányt, de síma ogg-mp3 lejátszásnál nincs gond. Meglepő lehet, hogy az avidemux lejátszása közben nem fagy soha az egér. Esélytelen, hogy a kábel lenne törve, ritkán indítok videót, akkor viszont kötelező az egérfagyás, ha utaztatom a pointert. Megoldódik kihúzással-bedugással, de mivel PS/2-es, kicsit félek közben mindig... TNT2 a videókártya, nvidia-old kéredzkedett fel envyvel, compiz lehetetlen, tehát nincs (Synaptic full eltávolítás), ABIT NF7 alaplap, stabil konfig bőven fagypont alatt (alapórajelen, 42/51 fok a proci 0%/100% tartós terheltség). Akadtam olyan bugreportokra, amiben az X-re gyanakodtak, csak a problémájuk kicsivel keményebb fagyó volt, néha csak resetgombbal megoldódó. DRI megy, glxgears stabil 600. xorg.conf részletek:
Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
EndSection
Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
screen 0 "Default Screen" 0 0
Inputdevice "Configured Mouse" "CoreMouse"
Inputdevice "Generic Keyboard" "CoreKeyboard"
EndSection
Nem találtam olyat, hogy mit nézzek meg, így most tőletek kérdem: mit nézzek meg? :D