Igazából engem ez az egész dolog személyesen nem érint, mert én nem használok Linuxon Firefoxot - szerencsére itt van Epiphany, amit amúgy is jobban szeretek.
Ugyanakkor én ezt az egész EULA dolgot nagyon károsnak tartanám. Ez nem szokás Linuxon, itt az emberek nem akarnak minden egyes programnál jogi nyilatkozatokat tenni, és ez szerintem nem is igazán egyeztethető össze az Ubuntu szellemiségével. Ez a fajta erőszakos jogászkodás árt az Ubuntunak, de árt a Mozillának is.
Szerintem olyan megoldást kell keresni, ami ennél sokkal barátságosabb. Ez lehet akár az először megjelenő bemutatkozó oldalon egy link a megfelelő jogi magyarázatra, vagy akár a Help menüben egy külön kiemelt pont. Végső esetben pedig szóba jöhet az, hogy a Firefoxot egyszerűen Web böngészőnek nevezik el, és rajzolnak neki egy új ikont, miközben a program funkcionalitása természetesen nem változik.
Én megértem a Firefoxot, hogy szeretné védeni a nevét. Az EULA elfogadásának teátrális kikényszerítésével azonban csak rombolja azt. Én bízom benne, hogy sikerül ésszerű megoldást találni - és továbbra is Epiphany-t fogok használni, mert az jobb... :)