Sziasztok! Nemrég kezdtem el komolyan érdeklődni Linux disztribúciók iránt, és az Ubuntuba beleszerettem. Berylt használok, megy minden ahogy kell, felraktam a Quake3at és az is menne, ha az egér megmozdulna. Kattintani tudok, billentyűzet nűködik, de egér nélkül nem az igazi... Ha valaki tudna segíteni megköszönném!
Quake III, az Ubuntu meg a Beryl
Csak hallomásból tudom, de a beryl nem nagyon fér meg 3D-s játékokkal. Valahogy úgy kerülhető ki az egész, hogy nem indítod el a beryl-t, mielőtt játszanál, vagy létrehozol egy másik felhasználót, aki 'berylmentes'. Így elviekben nem okozhat gondot a játék futtatása, de hangsúlyozom, hogy ezt én is csak hallottam. egy próbát talán megér. :)
A berylt lehetőleg egyáltalán ne futtasd, ha valamilyen komolyabb erőforrást igénylő progit szeretnél használni, sőt lehetőleg minden más csingilingi dolgot is kapcsolj ki indítás előtt... (asztali effekteket pl) Én csak a DiabloII-vel játszom wine alatt, de már az is hajlamos még a blizzard logo megjelenése előtt lefagyni, vagy nagyon durván lelassulni, ha nem ilyen minimalizált környezetben indítom, szóval szerintem Nálad is valami ilyesmi lehet a probléma... üdv! ikri javítás: helyesírás
szia megkérdezhetem a quakehármat mi alapján csináltad? nekem még a hóesést nem sikerült egyáltalán megtalálni hogy hogyan kell :) most vasárnap akarom kipróbálni a cedegat -- jó rendben
De nem nagyon értem mi ezzel a gond. Egy kattintással kitudod kapcsolni. Jobb klikk és ablakezelőt átállítod metacity-re aztán már mehet is a játék , és mikor végeztél visszaállítod beryl-re.
Leszedtem a Quake 3 Arena 1.32 Point Release-t, felraktam, felment, átmásoltam a cd-ről a pakkokat, és csont nélkül elindult, hanggal, elég gyorsan, max grafikán. Viszont egér nuku. Kikapcsoltam beryl-t, sima metacity-vel is ugyanez. Megy a játék gond nélkül, de egér nem mozdul meg. Ötlet?