Sziasztok! Az alábbi problémám akadt amivel napok óta nem tudok megküzdeni. A Firestarterben a kimenő forgalom szabályai alapértelmezésben tiltó, fehér listás forgalomra van beállítva. Működik is ezzel semmi gondom nincs, meghatározom, melyik port lehet nyitva, és miért, eddig OK. Csakhogy a 80-as porton egy csomó website-ot tiltani szeretnék, aminek az IP számát sem tudom csak az oldalcímét, ( de nem is szeretném megtudni) és itt jön a gond. Hogyan lehetne azt megoldani, hogy vegyük példának hogy a startlap.hu vagy bármely más oldal ami a portot használja mégis kitiltható legyen. és ne legyen elérhető, se ki se bejövő forgalomként. Van egy jó hosszú listám kb. 600 kB a mérete, még „megboldogult wines koromból maradt meg- ott a host file-ba kellett beírni, stb...”, zömében kárt okozó oldalakról van szó, ami elméletileg a linuxot ugyan nem biztos, hogy érinti, de mégis nagyobb „biztonságban érezném magam”, ha ezt a több ezer site-ot ki tudnám tiltani mindenféle értelemben.
Használom az Iplist nevű programot, ami nagyon jó, és mindenkinek csak ajánlani tudom, főképp ha file-cserével is foglalkozik, ebbe ugyan lehetne elvileg saját listát is készíteni, csakhogy kellene az ip száma is az oldalnak. És ezzel itt be is zárul a kör nekem. „Megbuktam” Mivel még még mindig a jócskán kezdő kategóriába sorolom magam, ezért ha segíteni tudtok akkor egy részletesebb leírást szeretnék, kapni, hogy mit és hogyan kell csinálni. Egy példán bemutatva. Segítségeteket köszönöm!