Helló!
A következőre adtam a fejem a minap: Van egy asztali gépem, és egy laptopom, mindkettőn 8.04-es Ubuntu fut, mindkettőn én vagyok a "rendszergazda". A következőt szeretném kivitelezni:
- bemountolni az asztali gép bizonyos könyvtárait: zene, képek, dokumentumok a laptopon, és fordítva pedig a laptopról is kb ugyanezeket a desktop gépre.
- majd ha ez sikerült, ezt a mountolást állandósítani akarom, egy scripttel, hogy ha rányomok, már be is csatolja (ennek technikai megoldása nem okozna gondot, ha egyszer végre menne az egész.)
- és végül folyamatos szinkronizációt szeretnék a két gép között a dokumentumok könyvtárban, ám úgy, hogy amit a laptopról törlök, az az asztali gépen megmaradjon (egyfajta biztonsági mentésként)
És ezzel az egésszel, igaziból a kezdőlépéssel már elakadtam:
beírtam a /etc/exports-ba a megfelelő exportálandó mappákat, és a /etc/hosts fájlban benne van mindkettő gép, saját névvel így: usernév-desktop és usernév-laptop. de a mountolás egyik gépről se sikerül. Milyen paranccsal csináljam? Mármint oké, hogy mount, de van valami spec kapcsoló, mert én man-ban nem találtam idevonatkozó infókat. Illetve másik, hogy aki csinált már ilyen szinkronizációt, az abban tudna segíteni? mert ahhoz még igaziból lövésem sincs, hogy hogyan hozzam létre.
Köszönök előre is minden építő jellegű hozzászólást :)
kovaron