Sziasztok,
Lenne egy apró problémám, amire még nem találtam választ a fórumon. Nvidia 8600GTS kártyát használok és szeretném, ha Tv-n is tudnám élvezi a filmeket, azonban eddig ez nem sikerült tökéletesen. A tv-n csak fekete-fehérben látom a műsort.
Driver:
A mostani drivert Envyvel telepítettem, de kipróbáltam a zárt meghajtóknál lévő drivert is ugyanez az eredmény.
Szoftver:
Feltelepítettem az "Nvtv Tv out" programot, de hiába indítom nem történik semmi. Fent van az Nvidia X server és a settingsben be tudok állítani mindent, kivéve a csatlakozókat.
(Windows alatt be lehetett állítani, hogy komponens kábelt, vagy svideót használok és ahhoz mérten állította a kimeneti jelet tudomásom szerint.)
Hardver:
A kártyán van egy SVHS kimenet, amelyhez gyárilag kaptam egy SVHS-komponens átalakítót. Win alatt a komponens csati, kék csatlakozójába kellett dugni az svideo kábelt és ha úgy használtam akkor tökéletesen működött színesben. Ha jól tudom automatkusan kapcsolta az svideo jelet arra a kimenetre.
Próbáltam a gyárilag kapott kompozit átalakítót kihagyni és dirktben SVHS-svideo átalakítóval, de úgy még kép sincs.
Sajnos kompozit-svideo átalakítóm nincs, így azt a variációt még nem tudtam kipróbálni, de feleslegesen pénzt sem akarok költeni, ha azzal sem működik, ezért kérdem:
Sikerült-e valakinek valahogy tv-out működésre bírni hasonló kártyát Ubuntu alatt? Ha igen, milyen driverrel, milyen kábellel?
Előre is köszönöm a segítséget...