Sziasztok!
Egy igen furcsa problémára szeretnék megoldást találni!
A helyzet az, hogy a Google és a hozzá kapcsolódó oldalak (pl: google-analytics) nem tölt be időtúllépés miatt. A honlapok zöme megy (legalábbis amelyekhez nem kell a google), de ftp-s kapcsolatot sem tudok létesíteni. Se fireftp, filezilla, gnome commander, Places/connect to server-rel.
Sokat olvastam az ubuntu angol fórumot, ott elsőre mindenki dns problémára gondol, de nem lehet az, mert az isp-m dns-ét használom és az nem változik meg újraindításkor. Továbbá a routernek sem lehet hasonló okok miatt baja, már csak azért is, mert egy xp-s gép ugyanezen a wifin közben gond nélkül működik.
Próbálkoztam wget-tel letölteni az oldalt, az ugyanúgy időtúllépés miatt megszakad. Érdekes mód a pingelés megy, annak semmi baja. Traceroute az első sorban kiadja a gépem nevét, ip-jét és egy ping időt, de az összes többi sor üres.
Én az ubuntu "valamilyen hibájára" gyanakszom, de nem értem miért csak cirka 1,5 nap üzemidő után jön elő, viszont akkor rendszeresen (most zsinórban 4-szer). Hangsúlyozom, hogy az újraindítás mindig megoldja a gondot, de hosszútávon nem tartom megoldásnak.
A megoldási javaslatokat előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:
Kondor István