Szóval a vasat megvettem...
Rácuccoltam egy 8.04.1 AMD x64 es tükröt és
-fél óra alatt felkúszott, nvidia telepitésével eggyütt.
-semmi probléma a képpel de a hang az nulla
Amit rögtön kellett butykölni az a kikapcsolás leirásotok alapján megoldódott, az atheros wifi leküzdve,szintén leirásotok alapján.
A hang az két napos gond volt, amig rá nem jöttem hogy az alsa base file-ba be kell még irni hogy,
options snd-hda-intel model=lenovo és már ment is a hang
A gep elég csendes kivéve a dvd-t amit érdemesebb egy film esetén merevlemezre másolni.
Még a kártyaolvasó is működik alapból, a procik nem zajolnak nem megy túl sokat a hűtő és maximális sebességét még nem hallottam.
Pillanatnyilag meg vagyok vele elégedve ahogy az ubival eggyüttműködik.
Álladó problémám viszont, nem evvel a géppel hanem bármelyikkel, hogy nem mindig látok minden gépet a hálózaton. Laptop lévén mindig más a hálózat és nem lát minden gépet sem a dolphin sem a nautilus sem az smb4k sem a nyomtató hozzáadása ami pedig igazán hogy kéne. Ma például egy már tegnapról feltelepitett nyomtatót nem volt hajlandó papirrabirni, pedig ez eddig ment neki.
Amennyiben tudnátok ebben segiteni...
Ha tudtok véletlenül egy olyan valami progit ami az érintőtábából numpad-ot csinál azt szintén nagyon szivesen venném, ugyanis a vashoz adtak egy "levonot" a tapipadra igy felszámozva no meg win drivert de az dugják fel. Még mindig rémálmaim vannak a virusirtásoktol amikor 256 volt belőluk.
Köszönettel
htbc