üdv. Megint egy unalmas 'milyen hardvert vegyek' topic... A fúrumon mindkét kártyával kapcsolatban találtam problémákat, így inkább megkérdezem, hogy szerintetek melyik a jobb? Ami fontos: szeretném használni a TV-outot, és a Compizt is. És még1 apróság: az ATI leírásában ezt találtam: "128Mb 64bit DDR ram" gondolom, hogy a VGA GPUjára vonatkozik az a 64bit (ugye nem írtam hülyeséget?), de ugye nem lesz gond amaitt, hogy az én rendszerem 32 bites? Akárkinek akármilyen tapasztalata van a kártyákkal kapcsolatban, azt kérem, hogy írja le. (azok is, akiknek nincs problémájük vele) előre is ksözönöm a válaszokat
MX400 vs Radeon 9250
Szia! Nekem Ati 9250-em van. A zárt forrású driver nem használható hozzá, mert már nem támogatott hardver, de szerencsére a Hardy által alapból tartalmazott (AIGLX) eszközmeghajtóval hibátlanul működik; mennek a Compiz effektek is. A TV-out -tal személyes tapasztalatom nincs, de van itt egy topic róla: http://ubuntu.hu/forum/hardverek/tv-kimenet-radeon-9200-vel Sebességét tekintve nem egy világbajnok, unokaöcsém laposában az alaplapra épített i915-se kenterbe veri...
Üdv. "128Mb 64bit DDR ram" - a videoRAM-ra vonatkozik, nincs sok köze a CPU-hoz (max a gpu-hoz, de az jelen esetben lényegtelen)
Nekem s ATI 9250-es karm van és 8.04 alatt működik a compiz, és 8.10 alatt még nem próbáltam a compizt de az alap effektek működnek, tehát szerintem jó lesz a kari.
szia nekem mx400-as van, p3-866, 768sdram. ez a felépités inkább csak demonstrálási céllal futtatja a compizt, igy 3 hét után inkább már lassu mintsem megéri a szépséget, de 2-3 alkalmazásnál mondjuk nem futtatok többet egyszerre, igy kibirom. tv-outom nincs sajnos.