garferiHa mondjuk a hdd1 -et szeretnéd csatlakoztatni a /media/garferi1 mappába, akkor:
sudo kwrite (vagy gedit)
megnyitod a /etc/fstab fájlt, az utolsó sor utáni sorba elkezded írni:
/dev/hdd1 /media/garferi1 vfat rw,user,auto 0 0
ezután entert nyomsz, mentés
Ja és persze legyen /media/garferi1 mappa csinálva.
Ez az fstab beállítás akkor lép életbe ha újraindítod a gépet, így ezután ez a partíció automatikusan fel lesz csatolva. Ha sima felhasználóként írási jogod megint nem lesz, akkor gugliban rá kell keresni az fstab-ra, vagy lehet rw,user,auto helyett defaults,utf8,umask=007,gid=46 -et kéne írni, legalábbis nekem ez van írva a partícióimhoz.
Igazából ez egyes linux terjesztések fstab fájlában más dolgok vannak alapértelmezettként beírva, uhu linuxban csak 1 sor volt, de uhu mindent magátol felcsatolt. Fedorában az fstab fájl tartalma nem teljesen olyan volt mint itt kubuntuban.
Fedora alatt konquerorral jobb klikkeltem a partíción (rendszergazdaként) és csoportoknál beállítottam hogy a tartalom megtekinthető és megváltoztatható, meg volt egy négyzet az alkalmazás az almappákra, ezt bepipáltam, alkalmaz,ok, és utána tudtam sima felhasználóként írni, de ugyanez kubuntuban valamiért nem működött, de gondoltam nem csinálok belőle problémát, rendszergazdaként másolgatok, utána meg umount.
"És még annyi hogy hogyan lehet betenni a winyót a "Helyek/Számítógép"-be a Fájlrendszer és a CD-ROM mellé?"
Én ha a /media/kopi1 mappába mountolok, akkor "Helyek/Számítógép"-ben látom ezt a partíciót, szerintem neked is látnod kéne a sajátodat.