Sziasztok!
Még nemrég reggeltem ide, ezért előre is bocsi, ha nem vagyok még kellően tájékozott, vagy esetleg butaságokat kérdezek!
Szóval:
Van egy régi (kb. 10 éves) gépünk itthon. A feleségem használná főleg netezésre, és irodai munkára, képnézegetésre, zenehallgatásra, és esetleg divx filmek+DVD nézésére. Eddig win2000 van rajta, de nem igazan gyors (pláne filmeknél, néha le is fagy ettől. Egy dvd meghajtót nemrég tettem bele, de kicsit beszaggat.)
Szeretnék a win helyett valami linuxot (lehetőleg valami ubuntu verziót, de lehet esetleg más is) rátenni, ha azzal gyorsabb (jobb) lenne. Én a másik gépünkön a kiwi linuxot használom és nekem eléggé bejött(ezen enéhány kattintással be tudtam állítania DIGI-s netünket, és FONTOS VOLT HOGY MAGYAR a kezelőfelület). Nézegettem a neten és azt olvastam, hogy a Gnome és a KDE is elég lassú régi gépeken és angy az erőforrásigényük. Ti milyen linuxot javasolnátok egy ilyen helyzetben???? Milyen progikat használnátok a fenti feladatokra, amik tempósan futnának ezen a gépen????
A gép néhány paramétere:
-ABIT alaplap
-Intel Celleron 700 MHz-es proci
-256+128 MB sdram(133+100MHz)
-30GB Quantum winyó
-Riva TNT2 Model 64 VGA
-CD-RW+DVD-RW
-nyomtató
-hálókártya(DIGI-s netünk van)
Előre is köszi a segítséget: Egy lalakas linux-kezdő
Ui.: Bocsi ha hosszú voltam!