charlie nos, egy csomoszor ha valamit ugykodok akkor bekeri az ubuntu server cd-t. pl. az autocnf telepítéséhez. ezzel csak az a gond, hogy nem akarok egy cd meghajtot a gepbe tartani, emg cd-t, mi a fenenek kleri be a cd-t? szedje le netrol...
gyuszicco az /etc/apt/sources.list bol a deb cdrom: kezdetu sorokat comenteld ki (#) majd sudo apt-get update es tobbet nem keri a cd-t.
charlie amugy minek keri? meg miert nincs (ha mar keri) olyan opcio, hogy nincs cd, szerdje le netrol..
berciXcore cdről lett telepítve, és így mint olyan alapban benne van a sources.list tartalmában a cd. de amint látod nem nagy varázslat megoldani, hogy ne kérje. sőt szerintem aptitude-ban is megoldhatod a tárolók szerkesztését.
charlie berciXcorea desktop gepet is cd-rol telepitettem, es az eddig soha nem kerte.. akkor ez ilyen ubuntu-server sajatossag?
Attila Programot csomagkezelőn keresztül azokról a helyekről tudsz telepíteni ami meg van adva forrásként, nálad a CD is be van állítva. Mindezt testre tudod szabni a Rendszer / Adminisztráció / Szoftverforrások helyen.
Attila charlieJa, azt valóban nem figyeltem. (Szerverüzemeltetés ha nincs meg a sources.list :omg:...)