Halihó!
Lehet késve írok, de csak ma regisztráltam.
Nekem Mustek Scanmagic 1200 CP+-os szkennerem van, szóval lehet csak a + -ban különbözik a tiédtől.
Én így üzemeltem be:
sudo kwrite (ha gnome-od van akkor gedit)
1. /etc/sane.d mappában a dll.conf fájlban a #mustek_pp sorból töröljük a kettõskeresztet!
2. ugyan ebben a mappában van egy mustek_pp.conf fájl, ennek 2 sorát kell módosítani:
scanner Mustek-1200CP+ 0x378 cis1200+
scanner mustek-cis1200+ parport0 cis1200+
Ez a két sor nem közvetlenül egymás alatt van! A kettõskereszteket innen is kitöröltem, és a második sorban *-volt, de én parport0-át írtam a helyére.
Szóval a lényeg hogy ezekből a fájlokból törölni kell a kettőskereszt karaktereket a megfelelő sorokból, ha neked nem 1200+ -os, akkor értelemszerűen a + jel nélküli elől kell kitörölni a kettőskeresztet. Az én szkennerem párhuzamos portos, gondolom a tiéd is az. Elvileg ha rossz modult töltünk be, az kínyírhatja a szkennerünket, szóval csak óvatosan! Érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan milyen hardvered van.
Fedora és UHU alatt ez a módszer működött, ubuntu és társai alatt nem próbáltam, de biztos itt is jó.
Honlapomon részletesebb leírás van:
http://kopibagoly.uw.hu/eszkozok/szkenner.php
Lapolvasás csak rendszergazda módban működött, valahogy biztos meg lehet oldani, hogy sima felhasználóként is működjön, de odáig már nem jutottam el.
Sok sikert, remélem működni fog!