FaceLessNem!!! Csak az ubinak elég!!! Nálam háromba van partícionálva 4,5gb ubuntu, 0,5gb swap, és 3 gb (fat32)adat. Szóval ha adatokat hordozni is akarsz, nem csak a rendszert akkor lehet hogy kevés lesz. Szóba jöhetne másik pen is, vagy mint írták külső wincsi sem egy elhanyagolható megoldás! Mindenesetre nekem a 4,5 gb már fullosan kezd kevés lenni. Persze ebben benne van a kisérletező kedvem is. Sok mindent felraktam, aztán le, hogy tanuljak. De még így is sok progit használok.
Ha újraraknám, swap-ot már nem csinálnék, mert tök fölösleges 2GB ram mellett. Az adataim pedig sajnos nap mint nap kellenek. Azt sajna nem tudom összébb húzni.
Szóval csábít a dolog, hogy adatoknak elég lenne egy lassab 4gb-os is. De még nem tartok itt.
Visítva még a 4GB is elég rendszernek, de akkor nagyon tudnod kell hogy milyen progikat használsz! Ha a 4gb is sok, akkor pedig live-ként érdemes használni 1-2gb-os pent. Az sem egy rossz megoldás, csak ott nem tudsz kedvedre telepítgetni. Én így a penuhu-t használtam, nagy megelégedésemre. Hihetetlen gyors!
Na bocsi a kisregényért.
És plíz számolj be a végeredményről!
:)Plai