Előzőleg ubuntu-t használtam, majd gondoltam egyet és feltettem a Kubuntut kíváncsiságból. Annyi lenne a gondom, hogy egy USB-s rackben van egy ATA133-as 120GB-os vinyóm. Ubuntu alatt tökéletesen tudtam rá írni és róla olvasni is. De Kubuntu alatt bekapcsolom, bejön az ablak hogy mit akarok csinálni, rányomok hogy Megnyitás új ablakban és nem történik semmi sem. Utána nem látni a vinyót sem a /media, sem az /mnt könyvtárban. Mi lehet gond? Ha tud valaki megoldást kérem segítsen. Köszönöm!

Ennyivel később: 6 nap

NTFS? Kövesd a leírt utasításaim :) Ezekután írni, olvasni tudod egy restart után... Konzolba írd a következő sorokat sorrendbe a kettőspont után. 1. lépés: sudo apt-get install ntfs-3g 2. lépés: sudo mkdir /media/usbhdd 3. lépés: sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.bak 4. lépés: sudo kate /etc/fstab ! ÁLLJ ! nézd meg hogy mi a vinyó azonosítója. BEÍROD: sudo fdisk -l Utána ezt a sort beilleszted a megnyitott FSTAB fájlba: /dev/hda1 /media/usbhdd ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0 A /dev/hda1 -et cseréld ki az fdisk -es parancsal megállapított eredményre. (ott látod mi mekkora), ezen kívül a LOCALE= utána írd hogy hu_HU (ha magyar Kubuntu-d van) ha nem akkor maradjon en_US .... ennyi UTOLSÓ LÉPÉS: RESTART! :) ui.: Ha nem szeretnél restartolni vagy nem mükszik úgy akkor ismét KONSOLE és: sudo umount -a && sudo mount -a Na már tényleg működnie kell :)

megtennéd hogy leirod hogy ezt hogy csinaljuk nem usb s vinyoknal ? mert hianyzik még 160 gb om ami ntfs csak nem tudom irni :(meg ugy 1 napja van fent kubuntu

• maat válaszolt erre.

maatköszönöm de közbe megtaltam nem vagyok egy elveszett ember.... szoval igy csinaltam: sudo apt-get install gksu miutan kész: gksu ntfs-config: mindkettő engedélyezése utana:chmod 777(engedélyezés)/media/a vinyó neve nalam pl mind 3 neve külön külön ha valaki ennyire nem vagja talan hasznara lesz kubuntu 1nap.

Nekem a gondom 120GB ata felismeri fel mountolja de gnome commanderben nem tudja megnyitni hibával kilép ha a hdd ikonra kattintok fönn de ha megnyitom a commanderben semi baj.Nem értem.De nem tudom unmountolni,a folyamt elindul majd vissza hogy valmelyik progi használja de biztos hogy nem használja semmi sem.Gnome kezelöfelületen akarom ezt a müvletet megcsinálni. Valami megoldás?

Ennyivel később: 15 év