decoatiSajnos az a baj, hogy ez az általános hozzáállás, itt Debrecenben mindenképp (Magam is Debreceni vagyok, tudom). A baj csak az, hogy ha ilyen a helyzet, akkor a legtöbben úgy járnak, mint az ismerősöm, aki szeretett volna dobozos SuSE-t venni, egyrészt, mert ennyivel is támogatni akarta a Linux világát, másrészt pedig azzal jár terméktámogatás is (bár nem tudom, hogy M.o.-n is van-e ilyen). Mondanom se kell, nem talált, pedig több boltot is bejárt érte. És nem csak SuSE, semmilyen Linux se nagyon van. Régebben még láttam az egyik boltban (nem reklámozok, ez nem annak a helye) SuSE-t, dobozosat, 9.akárhanyas volt, nem emlékszem pontosan. De már ott sincs, bár ott az eladó azt mondta, azt megvették, újat azért nem hozat, mert senkinek se kellett, túl sokáig állt a polcán. De ettől függetlenül nagyon bojkottálják. Bár erről annyit, hogy a Linux nem W., nem a bolt az elsődleges terjesztési helye. Ebből is látszik, hogy barátságosabb. Míg a W.-t megveszed, üzletileg megy a terjedése, lelketlenül, csak a pénz számít, addig hogy terjed a Linux? A barát megmutatja a barátjának, beszél neki arról, mit tud, mik az előnyei, jó esetben mik a hátrányai. Barátnak megtetszik, megkéri barátját, hogy ugyan tegye már fel. Az pedig készségesen, örömmel segít feltenni, és elmagyarázza, hogy is kell kezelni. (Instant terméktámogatás :D). A telepítés, ha aki telepíti, jól ért hozzá, jó hangulatban zajlik, és sok tekintetben rengeteg fejfájástól megszabadul, akinek feltették. A Linux szerintem nem is a boltba való. Közénk való, hiszen az Ubuntu sem üzleti célra készült, hanem emberi lényeknek :)