Sziasztok!
Azzal a problémával kerültem szembe, hogy nem sikerül megosztani egy mappát a Windows hálózatban. Az irodában egyedül használok Ubuntut és kellene lássák a többiek azt a bizonyos mappát.
Úgy kezdtem, hogy simán jobb gomb, Megosztás beállításai, majd pipa a Mappa megosztása és a Vendéghozzáférés használata elé. Ok, erre:
A megosztáshoz a Nautilusnak fel kell vennie néhány jogosultságot a következő mappához: "DOCUMENTS"
A megosztáshoz a következő jogokat kell felvenni a(z) "DOCUMENTS" mappához:
- olvasási jogosultság mások számára
- végrehajtási jogosultság mások számára
Kívánja, hogy a Nautilus automatikusan hozzáadja a szükséges jogokat a mappához?
Persze hogy kívánom, de aztán nem sikerül neki.
Sudo nautilus-al látszólag túllépik az előzőeken, de a mappa így sem böngészhető a hálózatban.
Gondoltam, sebaj, adok a mappára hozzáférési jogot magamnak. Igen ám, de azokat nem engedi változtatni. Szintén adminisztrátor módban ha a tulajdonost, csoportot, stb. akarom változtatni, ugrik vissza az eredetire. Ugyanezt próbáltam chown-al is, semmi hibát nem ír ki, de mikor lekérem a mappa tulajdonosát, szintén az eredeti van ott. Számít az, hogy ki osztja meg?
Itt a smb.conf tartalma: http://pastebin.com/f3534d2a1
Tehát, a kérdésem az, hogy hogyan lehet úgy megosztani ezt a bizonyos mappát, hogy Win alól felhasználó és jelszó nélkül lehessen böngészni? A válaszokat előre is köszönöm.