Közel 1,5éve használok linuxot..kipróbálgattam unalmamban sok fajtát.
Mostanáig az volt a bajom, hogy a 32 bites rendszerek lassabbak, voltak de stabilabbak mint a 64 bitesek.
Több progi volt 32biten mint 64 biten és úgymond jobban működtek.
Mivel ram mániás vagyok 4 giga van a gépben már a kezdetek óta. Ezeket 32 biten csak a server kernellel tudtam kihasználni, de itt a lassúság az ami elvette a kedvem.
A 64bites rendszert (8.10) most raktam fel csak kíváncsiságból. Azt tapasztaltam: Lassú, fagyogat, nem akar kilépni, a progik még mindig gyeszurák (flash java).
Ekkor jött egy életmentő felfedezés melynek a neve ULTAMATIX. Ne ezzel lehet aztán minden kezdőnek telepítgetni ezerrel.
El is kezdtem ügyködni, rendesen odavágtam a rendszernek, a programok nem akartak indulni vagy csak lassan futottak végül a tökéletes káoszt sikerült elérnem. Már a synaptic se akarta rendesen leszedni a progikat. Nagy gondolatomjött...rendszer újra telepítés.. Ubuntu 8.10 x64 telepítés.. a szűz rendszerre telepítettem az ultamatixot és csak ezzel a progival telepítgetek.
EMBEREK MINDEN MŰKSZIK: FLASH, JAVA, JÁTÉKOK, SKYPE minden egy klikkre. (minden sokkal gyorsabban indul mint 32 biten és most először, olyan stabilan is)
Ezt csak azért írtam le, hátha van más is, aki 64 biten próbálkozik egy jó és működő képes rendszer felépítésével, de kezdi már feladni.