Hali! Most tértem át ubuntura. Minden megy egy dolgot kivéve a samba server. Az a lényeg hogy ezen a gépben van 3db könyvtár amit meg kéne úgy osztanom hogy bárki beléphessen és legyen irás olvasás joga. Már 2 napja szopok vele de sehogy sem akar összejönni. Munkacsoport és gépnév beállítása ment. De akárhányszor próbálok windowsos gépről belépni mindig jelszót kér vagy köszli hogy a kiszolgáló nem elérhető. A wikit már olvastam de nem jöttem rá mi lehet a gond. Ha valaki le tudná nekem írni hogy mit írjak a samba.conf-ba azt nagyon megköszönném. Smiley

Keresd meg az smb.conf Global section ban a security level = (valoszinuleg user bejegyzest) es ird at share re majd indits ujra a sambat. /etc/inti.d/samba restart.

Ennyivel később: 2 hónap

gyusziccoHasonló gond mint fent. Annyi különbséggel, hogy rootként sem tudom módosítani az smb.conf-ot. WXP-ből látom a szervert, mutatja a nevet, de felhasználó+jelszót elutasítja.

"rootként sem tudom módosítani az smb.conf-ot." probald meg ALT+F2 beirni gksudo gedit a usered passwd-je es ugy megnyitni az /etc/smb.conf ot. Kell menjen. :)

• erbe válaszolt erre.

gyusziccoAz smb.conf-ot már tudom módosítani. Most a swat-tal kínlódok. Az alapbeállítások a leírások szerint megvannak, de böngészőből nem tudom megnyitni. A xinetd-re vonatkozó utalások használhatatlanok, mert ilyen nincs.

• erbe válaszolt erre.

erbe1. Igyekeztem mindent a leírásoknak megfelelően beállítani, mégsem tudom elérni a SWAT-ot a megadott módon. http://us1.samba.org/samba/docs/man/Samba-HOWTO-Collection/SWAT.html 2. Kell-e a winbind ahhoz, hogy a windowsos gépek elérjék a sambát? Olvasatom szerint csak akkor kell, ha a sambával domainhez akarok kapcsolódni v. domaint akarok szolgáltatni.

• laja válaszolt erre.
          Ennyivel később: 15 nap
          Ennyivel később: 8 nap

erbeKüzdesz még a SWAT-al? Ezt érdemes elolvasnod http://talkback.zdnet.com/5208-12354-0.html?forumID=1&threadID=32001&messageID=608553&start=118 Meg ezt is http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=510252&highlight=swat Nekem bejött, megy a SWAT, mellé még az xp-ből is betudok lépni az ubuntura (mert hát ezt akartam összehozni).

Ennyivel később: 5 hónap

Sziasztok! Kubuntu 7.10-et használok az asztali gépen, a laptopon XP van. A laptopon van egy "CC" nevű munkacsoport. Mikor legelőször próbáltam Kubuntuval rámenni a laptopra és adatokat átmásolni sikerült. Viszont többször nem. Samba megosztásokban látom a "CC" munkacsoportot, de mikor be akarok lépni, azt írja ki, hogy nem létezik ilyen fájl vagy könyvtár. Mit csinlhatok most rosszúl ha legelsőre működött? Azóta nem állítottam el semmit (legalábbis szándékosan nem). Nem találtam a fórumban erre vonatkozó leírást, vagy csak átsiklottam felette.

én azzal szívtam egy napig, hogy elfelejtettem, hogy ha user autentikációt akarok, akkor nem elég felvenni a linux alatt az usereket, hanem utána terminálban ki kell adni a smbpasswd -a usernév majd a jelszót megadni...

Ennyivel később: 3 hónap

3 gépes hálózatról van szó. 2 gépen Ubuntu van a 3dikon XP. A 2 Ubis gép látja egymást és minden jól működik viszont XP köhögős! A munkacsoportban XP alól látszik az az Ubis gép amelyikhez csatlakozni szeretnék, de ha kattintok rá közli a rendszer, hogy nincs jogom csatlakozni a géphez. Ha viszont új hálózati helyként beírom a gép IPcímét és a megosztást, akkor simán csatlakozik és látszik a könyvtárszerkezet, tallózható, megnyitható, menthető..stb. A probléma igazából ott kezdődik, ha valaki egy szűz office file-t nyit amibe dolgozik (..stb.), majd elakarja menteni ebbe az ominózus megosztásba, akkor nem megy neki ugyanis office alól csak a hálózatban lévő gépek látszanak, a megosztás meg nem... :( van valakinek 5lete?

• piem válaszolt erre.

szotaA samba képes ún. tartományvezérlőként is működni, de ilyenkor a gépeket kell felvenni felhasználónak és nem az embert. Valami hasonlóval kell neked is próbálkozni, ha nem tévedek! Ennek (hogy hogyan kell) utána kell keresgélni a neten, mert pontosan én sem tudom!

Ennyivel később: egy hónap

a probléma a következő: létező és müködő SMB megosztáshoz szeretnék egy frissen telepített géppel csatlakozni, de csak ezt az üzenetet kapom: Nincs alkalmazás regisztrálva a fájl kezeléséhez Ez mit jelent a szerző szándéka szerint??? Mindegyik gépre telepítve van a samba, nautilus share, vannak megosztások..stb, ám még sem megy! Próbáltam már minden összetevőt és megosztást újra feltenni, de semmi. Az érdekesség, hogy a másik gépről látszik ez a gép, de a megosztások már nem visszafelé viszont semmi sem látszik, a munkacsoportban lévő gépek sem.

Ennyivel később: 8 hónap

szotahttp://ubuntu.hu/forum/egyuttmukodes-windowszal/samba-nem-latja-a-wines-halon-belul-a-munkacsoportokat Ebben a topicban belinkeltem egy oldalt, ahonnan letölthető a samba magyar kézikönyve! Talán jól jön....

Ennyivel később: 13 év