Üdv!
Engem az érdekelne, hogy meg lehet-e oldani, hogy a fent lévő 32 bites Heron-ból csinálok egy 64 bitest.
Keresgéltem már ilyesmit, utalásokat találtam arra, hogy valahogy lehetséges, de nem részletezték, mert nem ajánlották, a legtöbb helyen viszont úgy írtak erről, hogy lehetetlen.
Azonban: rengeteg programom és beállításom van, és nem igazán akarok mindent a legelejéről kezdeni. A beállítások is sokáig tartanak egy másik op.redszer alatt, a programok telepítése meg főleg.
Arra is gondoltam, hogy egyszerűen kilistáztatom a telepített progrmajaimat egy fájlba, de nem jöttem rá, hogy kell, átnéztam az aptitude, az apt-get és az apt-cache man-ját, de semmi ilyet nem találtam bennük. Arról nem is beszélve, hogy sok van, ami nem a Synapticon keresztül lett telepítve, pl: Truecrypt, Avast!, GPRSEC, ObexFTP beállításai, Quency a wine alatt, CrossOver (Ráadásul nem is tudom, hogy a külön telepített programjaimank van-e mindnek 64 bites megfelelője...), és még van egy jó hosszú listám arról, hogy milyen finomításokat végeztem el ezen a rendszeren, mindet felírtam még amikor elvégeztem azt.
Itt most nem vibrálnak a videók (Ibex-ben igen), itt most nincs gond a flash-sel (sosem volt), itt most fent van minden, ami kell nekem.
Egyébként azért akarnám 64-bitre cserélni, mert egy napon majd ezt a rendszert szeretném frissíteni Ibex-re, vagy ha az továbbra is erősen bug-os marad a gépemnek akkor majd jövő áprilisa után Jackalope-ra, de ezekből már szeretném kihagyni a 32 bites verziót. Nálam nem volt baj a 64 bites Heron-nal sem, illetve csak annyi, ami ezzel is, csak próbaképp cseréltem erre, hátha ez jobb lesz, de teljesen ugyan olyan, csak akkor lusta voltam visszaállni.
Köszi a tippeket!
ui.: kérem mellőzni a "hagyd fent a 32 bites Ubuntut" meg a "minek neked 64 bites?" típusú hozzászólásokat, ha nem lesz megoldás, előbb-utóbb telepíteni fogom a 64 bitest egy üres partícióra és kezdek mindent elölről, de ezt csak legvégső esetben.