Sziasztok! KUBUNTU 7.04-et tettem fel, egy MSI Mega 180-ra amit jobbára TV-nek használok, viszont rögtön az elején elakadtam. Hogyan állítom be a WiFi kártyát? Vezetékes kapcsolat a gép közelében nincs, így nem is tudok továbblépni... :( Az óra mellett lévő ikonra kattintva Úgy tűnik, hogy látja a kártyát (ra1). Beállítottam az SSID-t, az IP-t, a gateway-t és a kulcsot, engedélyeztem a kártyát, de semmi. Olyan opciót nem találtam, hogy kapcsolódj. Hogyan tovább? A másik gondom a TV kártya (MSI 8606). Miként kezdjek hozzá? A segítséget előre is kösz! Álmos

Kapcsolódik pedig ha jól írod be... Nekem viszont a gond hogy kifagy :) (Connect to other wireless network és ott van egy gomb hogy CONNECT) A TV kártyára nemtok megoldást...gyorsan lesek valamit... Találtam valamit. MYTHTV a neve. KMENU>System>Adept manager> és ott beírod MYTHTV... ez a linuxos TV tunerek progija ahogy elnéztem. Magyar menüvel: "Bal alsó gomb" > Rendszer > Adept Remélem segítettem. Sajnos nincs tunerem hogy kipróbáljam.

Ennyivel később: 7 nap

honorsharkHali, kösz a választ! Sajnos még nem sikerült előbbre juttnom... Az óra mellett van egy KDE NetWork manager. Ezzel próbálok állítgatni (sajnos mást nem találtam). Két hálózati eszközt lát: ra1 (wifi) és et1 (hálókártya ezt nem használom). Kézi beállítást választom: engedélyezem a wifi-t, konfigurálom (próbáltam auto IP-vel és statikussal is), megadom a gateway-t a ra1-re. Mit kellene még állítanom? Ezt a connect to other wireless opciót nem találom... Van egy hálózatok lista, de üres, hozzáadni nem tudok.

Ennyivel később: 9 nap

Hello... nekemis volt ilyen bajom de ayt csinaltam hogy terminalba dhclient3, ez megjavitotta ezt a gondot... Ha pppoe kapcsolatod van akkor utana pppoeconf...

Nomad Crow KUBUNTU 7.04 Na szóval én kiprószáltam ezt a MYTHTV-t,de semmire nem jutottam. Beállítottam mindent amit kérdezett,de aztán semmi. volt egy restart aztán ugyan ugy semmi. Pedig ez a téma engem is érdekelne... :D pls!!! Nekem winfast 2000 expert kártyám van.Lehet az a baj hogy WIN...???????? :D

Ennyivel később: 2 hónap

http://ubuntu.hu/forum/leadtek-tv2000-global-tuner#comment-4811

Ennyivel később: 15 év