nos, egy par ezrest
charlie, 2007, július 4 - 07:07
nos, egy par ezrest hozzateszel, es akkor mar vehetsz pl. egy fusi pa1510-est (win nwlkul)
ebbe legalabb rendes vas van, es megy minden linux alatt.
* * *
Én is az intel alapúra
Windows NT, 2007, július 3 - 16:21
Én is az intel alapúra szavazok mégha kicsit drágább is, a VIA-ások lassúak és gyengébb a chipszet is a SIS-el együtt.
Megbánod majd úgyis, ha nem inteleset veszel. Ez az asztali gépekre is vonatkozik.
Üdv
* * *
Én a helyedben inkább egy
toros, 2007, július 3 - 13:24
Én a helyedben inkább egy intel-alapú gépet vennék, azok sokkal jobban támogatottak Linux alatt. Tehát ne csak a processzor legyen intel, hanem az alaplapi chipset, video, audio, stb. is.
Azt javaslom, hogy olyan helyen vedd meg a notebookot, ahol engedik, hogy előtte kipróbáld (vagy azt, vagy egy hasonló típust). Szerelkezz fel egy Ubuntu 7.04-es desktop CD-vel, és próbáld ki a kiszemelt gépben. Ellenőrizd le, hogy van-e hang, jól ismerte-e fel a monitor felbontását, kapcsold be a Compiz-t (Asztali Effektusok), és nézd meg, hogy szabályosan le tudja-e állítani a gépet. Azt a típust vedd meg, amelyik ezeket gond nélkül tudja. Ma már elég sokféle gép támogatott, így nem érdemes megvenni olyan gépet, ami eleve problémás.