freestyle053 Sziasztok! Ma sikerült kitörölni a kukában ragadt fájlokat :) A parancs: sudo gksu nautilus /home/fiókom neve/.local/share/Trash Már csak az a gond hogy,ugyan kitörlődött de szabad helyem a merevlemezen ugyanannyi van mintha ott lenne.:( Mi lehet a megoldás?
Symon oslinerHelló! Valaki elmondaná nekem a root kukából is Shift+ del-el kell törölni? Vagy innen már mindegy!
freestyle053 Symonnem! de hol van a root szemetes? tudom hogy volt már téma de abból nem derül ki hogy hol van a root szemetes
Sziráki Tamás ha a kukában vagy :), ctrl+h>a rejtett fájlokat így láthatod, hátha az van ott. és utána ctrl+alt+del vagy kuka ürítése
Symon Sziráki TamásHali! Én sudo -val megnyitottam az mc-t bementem a root/.local/share/trash-ba kijelöltem és f8-al szépen letörölt mindent(leellenőriztem)!
freestyle053 SymonKöszönöm szépen! Sikerült :) Tehát ha a kukában ragadnak elösször terminálba sudo gksu nautilus /home/fiókod neve/.local/shara/Trash Töröld ki a files mappa tartalmát! másodszor terminálba sudo gksu nautilus /root/.local/share/Trash Törlöd a files mappa tartalmát shift+del Remélem segít valakinek! :)
Symon Sziráki TamásHelló! Most nem azárt, de mi vagy 4 gigával könnyebbek lettünk evvel a kiürítéssel!
Sziráki Tamás Symonelőbb válaszoltál, minthogy szerkesztettem volna magam: szóval, a kukába akkor "ragad" valami, ha korlátozott felhasználó fiókjában admin/root joggal töröltetik valami.
freestyle053 Symonterminálba beírod: sudo gksu nautilus /home/fiókod neve/.local/share/Trash kitörlöd a kukában lévő dolgokat utána: terminálba: sudo gksu nautilus /root/.local/share/Trash és a root kukából kitörlöd shift+del-el a dolgokat és kész
Sziráki Tamás Symonha törölsz valamit, lehet, hogy admin jogokkal törölted (mondjuk kérte a jelszót a törléskor), de a kukát sima júzer jogokkal akarod üríteni. na, ez nem megy így.
Symon freestyle053kedves freestyle053 Nekem aez a jogos dolog nem tiszta de látom már megkaptam a választ :)
osliner freestyle053nem kell ketszer csinalni.. eleg ha mar eleve rootkent shift deletetel torlod.. akkor kihagyja a kukat.