ooo...lehet velem van a gond, hogy nem ertem pontosan mi is a problema? mi az hogy normal ubuntu asztal?...mondjuk nem tudom milyen az ubuntu eee...elmondom nalam mi van...ember leszedi szepen az ubi-nak a neki szukseges valtozatat, felteszi pendrive-ra, boot-olhato uzemmodban...feltelepiti...nekem 900-as van, szal 4gb kartyara megy a rendszer (100mb /boot, maradék root /), masik kartyara meg a /home...ennyi...rendszer fenn, gond nelkul...gutsy, hardy, intrepid eddig mind ok volt...aztan elballagsz az array.org-ra, onnan szepen lehuzod adam eee spec kernel-jét, és innentől megy a rendszered, van wifid, mukodnek a funkciobillentyuk stb...ez ugye azert jo...mert jelen esetben neked nem szukseges sajat kernelt forgatnod a gephez, hiszen az eee, hogy is mondjam, elegge tomegcucc, ezert vagy abban a szerencses helyzetben, hogy mas mar leforditotta...innentol meg mar csupan butykolsz, ha akarsz...egyreszt gnome helyett lehet hasznalni lxde-t, mert klasszisokkal gyorsabb és mégis gdm alapú...másrészről a boot időt is le lehet szorítani különösebb nehézségek nélkül 20mp-re...(de engem is érdekelne a pár hónapja közölt gombnyomástól feláll a rendszer 5mp alatt eee-n téma...)