Sziasztok!
A héten vettem ezt a laptopot. Természetesen első dolgom volt az ubuntut feltenni rá.Nagyon szépen fut rajta. A wifi is out-of-the-box működik benne.A vga-t is csak engedélyeznem kellett a zárt meghajtókban és az is jól teljesít.2 dolgot nem sikerült életre keltenem benne és ezért írok.
Van egy beépített kártyaolvasója(ez lenne a legfontosabb):
0c:06.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. Cardbus bridge (rev 01)
0c:06.2 SD Host controller: O2 Micro, Inc. Integrated MMC/SD Controller (rev 02)
0c:06.3 Mass storage controller: O2 Micro, Inc. Integrated MS/xD Controller (rev 03)
és egy ujjlenyomat olvasója amit nem sikerült életre keltenem. Igaz utóbbi nem fontos és a típusát sem tudom, meg lspci-ben sem látok semmi rá utaló sort.Igazából csak a kártyaolvasó érdekelne.
És még az energiagazdálkodásról kérdeznék párat.
Wifivel és levett fénnyel 1 óra alatt megeszi az aksit és a venti is folyamatosan pörög(csak lassan, de szeretem a csendet :D ). Szerintem azért merül le ilyen hamar, mert a dedikált vga-t használja az integrált helyett. Meg a cpu-t sem fogja vissza mikor nincs szükségem a nagy teljesítményre. Kicsit több üzemidőt szeretnék belőle kicsikarni, mert nem akarom utazásközben a vistát nyomogatni rajta.
Jah igen és most gépelés közben eszembe jutott, hogy van benne egy irgalmatlanul hangos rendszerpittyegő aami mindig csippant ha bedugom a 230ba vagy kihúzom, vagy lekapcsolom a tapipadot, vagy visszakapcsolom. És nagyon idegesítő.Ezzel mit kezdjek? A hangoknál már kikapcsoltam a rendszerpittyegést, de pár esetben még mindig pittyen.
Előre is köszi mindenkinek.