Sziasztok! Rendesen müködő 8.10 frissitése után, a rendszer elinditásakor a köv. hibaüzenet jelenik meg: "A gnome energiakezelő alapértelmezett beállitásai nem kerültek megfelelően telepitve. Keresse meg a rendszergazdát" Sajnos ennél tovább nem tölti be a grafikus felületet ... Tudtok valamit javasolni, hogy hogyan lehet megmenteni ezt a helyzetet? (sajnos nem tudom, hogy milyen csomagok kerültek frissitésre - legalábbis ugy tünik, hogy csomagfrissités után jelentkezett a probléma)

A var/cache/apt/archives könyvtárban vannak a letöltött csomagok. Dátum alapján kitudod sakkozni, hogy milyen csomagok települtek. A nevek alapján próbáld törölni őket aztán frissíts újra. Hátha másodszorra jobban sikerül. Ez persze csak akkor érvényes ha nem adtál ki azóta sudo clean, vagy autoclean parancsot.

karmesterSajnos abban a könyvtárban nekem csak: - egy (üres) "partial" könyvtár - egy üres lock file, illetve - egy - július 1 dátumokt viselő - mc_... .deb csomag található. Egyéb semmi :-(

SzergioHát akkor passz. Különben éppen javítottam volna a hozzászólásom mert hülyeséget írtam. Nem lett volna szabad törölnöd mert azzal feltehetően agyonvágod a rendszert. Az lett volna a megoldás, hogy a kérdéses csomagokat kimásolod egy külön könyvtárba és abban kiadod a sudo dpkg -i * parancsot.

Ubuntut indítsd el recovery módban (Grub alatt ESC) és root shell-ből: sudo apt-get remove gnome-power-manager sudo apt-get install gnome-power-manager A művelet alött azért csinálj egy Memtest86-ot. Az is a Grub-ban van. Ha lemegy 1 pass piros hiba nékül akkor rendben van és mehet a root shell. Üdv!

garferiGondolom, hogy valami gond lehet a tárolóval. Ugyanis egészen addig meg a dolog, hogy sudo apt-get install ... stb. Amikor viszont tölteni, akarja, akkor a köv. hibaüzenettel elhasal: Err http://ro.archive .... could not resolve "ro.archive.ubuntu.com" Failed to fetch http://ro.archive. ... Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update ... Így menetközben lehetne valahogy esetleg tárolót váltani? (telepítéskor nekem a románt tette fel, s eddig nem is volt gondom vele ... de úgy látszik, hogy mégsem volt jó ötlet váltani valami másra)

Ennyivel később: 13 év