Üdvözlet!
Lenne egy olyan problémám, hogy összekötöttem a windowsos pc-met és az ubuntu linuxos laptopomat egy lan kábellel. A gépek úgy érzékelik mintha be se lenne dugva a kébel, pedig hát be van... Az érdekes az, hogy, ha a laptopon a windowst indítom, akkor simán megy a hálózat, az internet megosztás is működik. googlen találtam egy hasonló problémát, ott végülis az volt az illető problémája hogy nem crossover kábellel kötötte össze a gépeket. nem nagyon értek hozzá, ezért kérdem, hogy lehetséges e az hogy windowsos gépeket lehet nem crossover kábellel összekötni de a linux már nem eszi meg, illetve hogyha így van, akkor valahogy ki lehet-e ezt a problémát küszöbölni (azon kívül hogy szerzek egy crossos kábelt). előre is köszönök minden segítséget.
azt még hozzáteném, hogy jó a driverem, az internet kábelt bedugtam és akkor érzékelte a linux a kapcsolatot, az más kérdés, hogy nem volt net mert a szolgáltatóm mac adress alapján (azt hiszem) szűri a csatlakozást, és csak 1 gépről tudok felmenni. ezért is kellene megosztanom a pc ről az internetet.